De School van Vrede (Almere) organiseert baby-banenmarkt om aandacht te vragen voor het lerarentekort

Een baby-banenmarkt, om aandacht te vragen voor het landelijke lerarentekort?
Waarom niet?
Origineel idee! Niet van de zoveelste onderwijsbestuurder, ambtenaar of beleidsmaker, maar van medewerkers van een basisschool. De actie lijkt nu al een succes en krijgt veel aandacht, niet alleen in de lokale media.
De School van Vrede in Almere organiseert op woensdag 24 april 2024 een baby-banenmarkt. Met deze actie worden baby’s, peuters en kinderen uitgenodigd om te ‘solliciteren’ voor de functie van toekomstige leraar.

Het programma bestaat uit een rondleiding, een fruitproeverij, baby-ontspanningsactiviteiten, Q&A met huidige leerkrachten en medewerkers, en speelse sollicitatiegesprekken, onder begeleiding van leerlingen.
Elke jeugdige deelnemer ontvangt een certificaat in de vorm van een slabbetje met daarop vermeld: Leraar van de toekomst.
Woensdag 24 april tussen 16.30 uur en 18.00 uur bent u van harte welkom aan de Pieter van Damstraat 36 te Almere. De school zal zorgen voor een verschoontafel en kindervoeding voor de allerkleinsten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.

Bron: Almere DEZE WEEK (9 april 2024).

Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs en opvoeding. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.