Teken die petitie van Pofront!

TEKEN DE PETITIE! VOER ACTIE! KOM NAAR DEN HAAG!

Het onderwijs stevent af op een enorm lerarentekort. De oorzaak is helder: door lage salarissen en hoge werkdruk is het leraarsberoep onaantrekkelijk geworden. Leraren verlaten het onderwijs, te weinig jongeren kiezen voor de lerarenopleiding. Dat moet anders. Een lagere werkdruk, een eerlijk salaris.

Tot nu toe aarzelen politieke partijen om daar echt werk van te maken. Het PO-front – een uniek en breed samenwerkingsverband van leraren, ondersteunend personeel, directeuren en schoolbesturen – roept daarom op tot actie.

Wij vragen iedereen die zich zorgen maakt over het lerarentekort en de gevolgen daarvan onze petitie te steunen. Ouders, onderwijspersoneel en sympathisanten, teken de petitie!
Wij roepen alle scholen in het primair onderwijs op dinsdag 27 juni het eerste uur de deuren dicht te houden. Actiesuggesties vind je hier!
Wij vragen alle scholen voor dinsdagmiddag 27 juni tenminste twee vertegenwoordigers af te vaardigen naar de manifestatie in Den Haag waar de petitie aan de politiek wordt overhandigd. Kom naar Den Haag! Geef je hier op.

Teken de petitie! Voer actie! Kom naar Den Haag!

Over excuses van de staatssecretaris voor zijn stuitende opmerkingen tijdens een Kamerdebat hoor je hem niet meer, dat is misschien wat al te veel gevraagd, maar wat Thijs Roovers binnen korte tijd heeft bereikt met zijn actiegroep PO in Actie, grenst aan het onvoorstelbare.
Als ik dit schrijf hebben meer dan 130.000 mensen de petitie getekend en het aantal groeit nog steeds.
Ondertussen vraag ik me af of en hoe leraren in het voortgezet onderwijs hun solidariteit kunnen betuigen. Ik denk niet dat ze in Den Haag echt onder de indruk zijn als ik als enige een uur later begin op dinsdag 27 juni 2017.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs en opvoeding. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.